Alerte de securitate privind călătoria în anumite zone/regiuni din Azerbaidjan-Armenia

Atenție! Informații cu privire la alertele de călătorie în Republica Azerbaidjan și raioanele Republicii Islamice Iran adiacente regiunii Karabahului de Munte

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează cetățenii Republicii Moldova care se află, sau intenţionează să tranziteze Republica Azerbaidjan despre faptul că începând cu data de 27 septembrie curent, au fost reluate confruntările armate azero-armene în regiunea Karabahul de Munte, cu posibile riscuri pentru siguranța civililor. 

Totodată, începând cu data de 28 septembrie curent, autoritățile Republicii Azerbaidjan au declarat legea marțială.

Astfel, a fost introdusă stare de asediu (curfew) în oraşele Baku, Ganja, Sumgayit, Evlah, Mingachevir, Naftalan și raioanele Absheron, Jabrayil, Fuzuli, Aghjabadi, Beylagan, Agdam, Barda, Tartar, Goranboy, Goygol, Dashkasan, Gadabeisk, Tovuz, Shamkir, Qazakh, Agstafa.

Pe perioada stării de asediu este limitat accesul la orașele și regiunile menționate, precum și interzisa aflarea pe străzi şi în spaţiile publice fără permise speciale eliberate de autoritățile azere şi acte de identitate de la 21:00 până la 06:00. 

Pe fondalul evoluțiilor de securitate din regiune au fost anulate o serie de curse aeriene către şi dinspre Baku, existând posibilitatea anulării în perioada următoare şi a celorlalte zboruri programate.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetățenilor Republicii Moldova să NU efectueze deplasări în zonele/raioanele adiacente regiunii Nagorno-Karabah şi frontierelor internaționale dintre Republica Azerbaidjan şi Republica Armenia, Republica Azerbaidjan și Republica Islamică Iran.

De asemenea, se recomandă cetățenilor moldoveni care se află pe teritoriul Republicii Azerbaidjan să se informeze permanent din surse oficiale cu privire la posibile modificări ale condițiilor de deplasare în interiorul ţării.

Cetăţenii Republicii Moldova care intenționează să călătorească în Republica Azerbaidjan sau care deja se află pe teritoriul acestei ţări, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei Republicii Moldova la Baku.

Totodată, cetățenii moldoveni pot solicita asistenţă consulară la următoarele date de contact.

Adresa: or. Baku, bl. Huseyn Javid 520, bl.12.

Tel: +994 50 228 51 35 (24/24)

Tel: + 994 12 510 15 38

E-mail: baku@mfa.gov.md