A A A

Agenda de colaborare cu Republica Federală Germania discutată la MAEIE

Publicat:Thu, 17/09/2020 - 19:27

17 septembrie 2020, Chișinău – Secretarul de stat Gheorghe Leucă a avut o întrevedere de lucru cu Angela Ganninger, ambasadorul Germaniei la Chișinău. La întrevedere oficialii s-au referit la activitatea Alianței pentru Multilateralism, făcând referire și la cooperarea dintre Republica Moldova și Republica Federală Germania în cadrul organizațiilor internaționale și regionale.

A fost pus în discuție și Segmentul Înalt al celei de a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care va avea loc la New York la sfârșitul lunii septembrie curent, inclusiv evenimentele conexe preconizate a se desfășura în marja acestuia. 

De asemenea, în plan bilateral, Gheorghe Leucă a subliniat că Germania este un partener de încredere al Republicii Moldova, precum și a fost solicitat sprijinul autorităților de la Berlin pentru buna organizare și desfășurare a apropiatelor alegeri prezidențiale și examinată în context posibilitatea de constituire a secțiilor de votare suplimentare pe teritoriului acestei țări.

Notă: Alianța pentru Multilateralism este lansată de către Franța și Germania, constituie o rețea informală  de state,  unite în convingerea lor că o ordine multilaterală bazată pe norme este singura garanție fiabilă pentru stabilitatea și pacea internațională, și că provocările noastre comune pot fi soluționate doar prin cooperare.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda