A A A

Ambasadorul agreat al Muntenegrului a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Publicat:Tue, 11/06/2019 - 19:59

11 iunie 2019, Chișinău – Noul ambasador al  Muntenegrului în Republica Moldova, cu sediul la București, Goran Poleksic, care și-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la MAEIE.

În cadrul dialogului Tudor Ulianovschi și Goran Poleksic au fost de acord că sunt necesare eforturi suplimentare pentru a intensifica relațiile bilaterale, iar printre eventualele domenii, care ar putea stimula acest proces au fost menționate educația, turismul și tehnologiile informației.

La rândul său, Goran Poleksic a relevat progresele Muntenegrului pe segmentul integrării euro-atlantice, precum și reformele economice și structurale implementate de Guvernul de la Podgorica. În opinia diplomatului aceste schimbări ar putea oferi oportunități adiționale pentru extinderea dialogului moldo-muntenegrean.

Interlocutorii au abordat și aspecte privind colaborarea în cadrul organizațiilor internaționale, inclusiv din perspectiva susținerii reciproce a candidaturilor pentru ocuparea unor posturi în organele elective din sistemul ONU.

Tudor Ulianovschi a adresat noului șef al misiunii diplomatice muntenegrene felicitări și urări de succes în îndeplinirea mandatului în țara noastră și l-a asigurat de întregul sprijin din partea MAEIE.    

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda