A A A

Ambasadorul Angela Ponomariov și-a prezentat scrisorile de acreditare la IMO

Publicat:Fri, 11/10/2019 - 12:35

Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Maritime Internaționale (IMO), Kitack Lim, cu ocazia acreditării în calitate de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă această organizație.

În cadrul discuției a fost remarcată importanța intensificării cooperării Republicii Moldova cu Organizația Maritimă Internațională prin ratificarea și implementarea unui șir de convenții internaționale, fiind menționate eforturile depuse de autoritățile moldovenești în vederea îmbunătățirii performanței ca stat pavilion, stat port, precum și acțiunile întreprinse în scopul pregătirii Republicii Moldova pentru auditul IMO care se va desfășura în octombrie 2020. 

Secretarul General al IMO a apreciat pozitiv interesul Republicii Moldova de a se alinia la standardele IMO și de a dezvolta în continuare ramura de transport maritim a statului, exprimând disponibilitatea oferirii asistenței IMO în pregătirea specialiștilor în domeniu. 

Menționăm că Republica Moldova a devenit membru al IMO în 2001. Organizația Maritimă Internațională este o agenție specializată în cadrul Organizației Națiunile Unite, responsabilă de siguranța și securitatea transportului maritim și prevenirea poluării marine și atmosferice de către nave.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda