Ambasadorul Oleg Țulea și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Republicii Ungaria

Publicat:Wed, 02/12/2020 - 19:03

2 decembrie 2020, Budapesta - Ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Țulea, și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui maghiar, János Áder, în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate la palatul Sándor.

După ceremonia protocolară, ambasadorul Oleg Țulea și președintele János Áder au realizat un scurt schimb de opinii cu privire la stadiul relațiilor bilaterale și situația actuală din regiune. Șeful statului ungar a reconfirmat angajamentul ferm al țării sale de a sprijini în continuare aspirațiile și parcursul european al Republicii Moldova și de a împărtăși experiența Ungariei în avansarea pe calea integrării europene.

Ambasadorul moldovean a vorbit despre relația excelentă de colaborare dintre cele două țări și a asigurat de recunoștința Republicii Moldova pentru asistența valoroasă oferită de Ungaria în lupta cu efectele crizei provocate de pandemia de Covid-19. Pe această cale, ambasadorul Oleg Țulea și-a exprimat interesul de a contribui în continuare la fortificarea relațiilor politice, economice, culturale și sociale dintre cele două țări, în spiritul unei colaborări bilaterale reciproc avantajoase și al consolidării continue a Parteneriatului Strategic dintre Republica Moldova și Ungaria.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda