Anunț de presă cu privire la vizita în Republica Moldova a ministrului afacerilor externe al Republicii Elene, Nikos Dendias

Publicat:Wed, 08/09/2021 - 07:20

8 septembrie, Chișinău – Ministrul afacerilor externe al Greciei, Nikos Dendias, va efectua astăzi, 8 septembrie, o vizită la Chișinău, la invitația viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova. Programul oficialului grec include întrevederi cu omologul său moldovean Nicu Popescu, președintele Maia Sandu și prim-ministrul Natalia Gavrilița. 

Discuțiile la nivelul celor doi miniștri ai afacerilor externe urmăresc identificarea celor mai potrivite căi de a avansa implementarea principalelor proiecte bilaterale. Tot în cadrul vizitei, oficialii urmează să semneze Acordul în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă și Aranjamentul administrativ pentru aplicarea Acordului.
 
Program deschis pentru reprezentanții mass-media:

17:40 – 17:45 Ceremonia de semnare a Acordului

17:45 – 18:05 Declarații de presă (limba română – limba engleză, cu traducere consecutivă)

Declarațiile de presă ale oficialilor vor putea fi urmărite în regim online și pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Pentru administrarea aspectelor de acces în clădirea MAEIE pentru reprezentanții presei naționale, solicităm respectuos redacțiile să notifice în prealabil la adresa de email: press@mfa.gov.md despre persoanele desemnate să participe la evenimentul de presă.

Instituțiile mass-media vor asigura prezența în sala de conferință a reporterilor, operatorilor și a echipamentului tehnic până la ora 17:20. Accesul în sediul ministerului se va efectua cu prezentarea legitimației de jurnalist, efectuarea termometriei, dezinfectarea mâinilor și cu respectarea următoarelor măsuri de sănătate publică în vigoare:  

•    Distanța socială între persoane de minim 1 m (când este posibil);

•    Purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată durata evenimentului. Masca trebuie să acopere gura și nasul;

Pentru informații suplimentare puteți contacta Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa la adresa electronică press@mfa.gov.md sau la numărul de telefon: 022 578 254.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda