Anunț de presă cu privire la vizita în Republica Moldova a ministrului afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó

Publicat:Thu, 16/09/2021 - 14:53

16 septembrie 2021, Chișinău - Ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, va efectua vineri, 17 septembrie, o vizită la Chișinău, la invitația viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova. Programul vizitei oficialului maghiar include întrevederi cu omologul său moldovean, Nicu Popescu și prim-ministrul Natalia Gavrilița. De asemenea, cu ocazia vizitei oficialului maghiar va avea loc și o donație de echipament medical.

În cadrul discuțiilor la nivelul delegațiilor naționale vor fi abordate modalitățile de intensificare a relațiilor bilaterale, în special în plan comercial-economic.

Programul deschis presei la ministerul de externe, include următoarele evenimente: 

15:30 Declarații de presă susținute de viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu și ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó

15:45 Ceremonia de donație a echipamentului medical cu participarea celor doi miniștri de externe, precum și a ministrului sănătății Ala Nemerenco și Barbora Paclíková, șeful interimar al Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova

Declarațiile de presă ale oficialilor vor putea fi urmărite în regim online și pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Pentru administrarea aspectelor de acces în clădirea MAEIE pentru reprezentanții presei naționale, solicităm respectuos redacțiile să notifice în prealabil la adresa de email: press@mfa.gov.md despre persoanele desemnate să participe la evenimentul de presă.

Instituțiile mass-media vor asigura prezența în sala de conferință a reporterilor, operatorilor și a echipamentului tehnic până la ora 15:20.

Accesul în sediul ministerului se va efectua cu prezentarea legitimației de jurnalist, efectuarea termometriei, dezinfectarea mâinilor și cu respectarea următoarelor măsuri de sănătate publică în vigoare:

Distanța socială între persoane de minim 1 m (când este posibil);

Purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată durata evenimentului. Masca trebuie să acopere gura și nasul;

Pentru informații suplimentare puteți contacta Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa la adresa electronică press@mfa.gov.md sau la numărul de telefon: 022 578 254.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda