Anunț de presă cu privire la vizita în Republica Moldova a ministrului pentru Europa și afaceri externe al Republicii Franceze, Jean Yves Le Drian

Publicat:Wed, 01/09/2021 - 10:44

1 septembrie 2021, Chișinău – Ministrul pentru Europa și afaceri externe al Republicii Franceze, Jean Yves Le Drian, va efectua joi, 2 septembrie, o vizită la Chișinău, la invitația viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova. Programul vizitei oficialului francez include întrevederi cu omologul său Nicu Popescu, președintele Maia Sandu și prim-ministrul Natalia Gavrilița.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate modalitățile de intensificare a contactelor politice la nivel înalt, cooperării economice și culturale, precum și relațiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Cei doi oficiali vor susține declarații de presă comune în incinta Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, joi, 2 septembrie, începând cu ora 12:00.

Declarațiile de presă ale oficialilor vor putea fi urmărite în regim online și pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Pentru administrarea aspectelor de acces în clădirea MAEIE pentru reprezentanții presei naționale, solicităm respectuos redacțiile să notifice în prealabil la adresa de email: press@mfa.gov.md despre persoanele desemnate să participe la evenimentul de presă.

Instituțiile mass-media vor asigura prezența în sala de conferință a reporterilor, operatorilor și a echipamentului tehnic până la ora 11:40. Accesul în sediul ministerului se va efectua cu prezentarea legitimației de jurnalist, efectuarea termometriei, dezinfectarea mâinilor și cu respectarea următoarelor măsuri de sănătate publică în vigoare: 

  • Distanța socială între persoane de minim 1 m (când este posibil);
  • Purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată durata evenimentului. Masca trebuie să acopere gura și nasul;

Pentru informații suplimentare puteți contacta Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa la adresa electronică press@mfa.gov.md sau la numărul de telefon: 022 578 254.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda