Aureliu Ciocoi: Proiectele pe linia Agenției Austriece pentru Dezvoltare contribuie la modernizarea Republicii Moldova

Publicat:Wed, 28/04/2021 - 08:31

28 aprilie 2021, Viena – Ministrul interimar al afacerilor externe Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu Martin Ledolter, director al Agenției Austriece pentru Dezvoltare. În cadrul întrevederii, premierul interimar a mulțumit poporului austriac, care prin intermediul ADA a adus o contribuția valoroasă, timp de 17 ani, la dezvoltarea Republicii Moldova, prin implementarea de proiecte concrete în dezvoltarea regională, a pieței muncii, protecția mediului și în domeniul educației.

Oficialul moldovean a evidențiat prioritar importanța investițiilor în dezvoltarea sistemului educațional, ceea ce constituie investiții sigure în viitorul țării și dezvoltarea conexă a celorlalte industrii. În context, directorul agenției Martin Ledolter a menționat contribuția instituției în proiecte vocaționale (învățământul profesional), fiind accentuată importanța cooperării și atragerii companiilor mari, care au intenții să-și extindă prezența în economia Republicii Moldova și care au nevoie de pregătirea forței de muncă cu aptitudini specifice.

Aureliu Ciocoi și Martin Ledolter au agreat prin proiecte concrete, desfășurarea în viitorul apropiat a schimburilor de experiență în domeniul universitar, academic și de cercetare cu instituțiile de profil din Republica Moldova.

Interlocutorii s-au referit și la dezvoltarea proiectelor prietenoase mediului ambiant, precum procesarea deșeurilor, aprovizionarea cu apă potabilă, restabilirea stațiilor de epurare a apei, care va contribui la comunități mai sigure.

La final, șeful diplomației moldovene a invitat directorul Agenției Austriece pentru Dezvoltare să efectueze o vizită de lucru în Republica Moldova și și-a exprimat speranța că peste trei ani ambele țări vor putea organiza un calendar de evenimente comune pentru a marca aniversarea a 20 de ani de cooperare pe linia asistenței oficiale de dezvoltare.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda