Cea de-a IV-a reuniune în domeniul diplomației economice: Mai mult ca niciodată avem nevoie de implicarea corpului diplomatic la promovarea intereselor noastre economice și atragerea investițiilor

Publicat:Wed, 29/07/2020 - 13:58

29 iulie 2020, Chișinău – Astăzi, în format de videoconferință, a demarat reuniunea anuală în domeniul diplomației economice. Este a patra ediție a cursurilor de instruire pentru misiunile diplomatice și birourile comercial-economice ale Republicii Moldova din afara țării. 

În cadrul mesajului de salut, secretarul de stat Dumitru Socolan a subliniat necesitatea cooperării internaționale pe filiera economică în  perioada pandemică, pentru a face față crizei actuale și a remarcat că ministerul mizează pe acțiuni concrete ale atașaților economici în vederea consolidării dialogului cu partenerii externi.

Rolul tuturor diplomaților noștri de peste hotare este să valorifice oportunitățile investiționale și comerciale în sectoarele strategice ale economiei și să promoveze Republica Moldova ca o destinație turistică atractivă” – a menționat Dumitru Socolan.

Instruirea care va avea o durată de trei zile este organizată de către Grupul de lucru din care fac parte reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerului Economiei şi Infrastructurii și Agenției de Investiții.

Subiectele de pe agenda evenimentului au fost selectate în funcție de obiectivele diplomației economice: atragerea investițiilor, promovarea exporturilor și promovarea turismului în Republica Moldova. 

În cadrul evenimentului, mai mulți investitori și parteneri străini își vor împărtăși experiența inițierii unei afaceri în Republica Moldova.

Înregistrarea celei de-a IV-a reuniuni în domeniul diplomației economice în format de videoconferință poate fi urmărită aici:

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda