Ceremonia de aniversare a 30 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace

Publicat:Tue, 26/03/2024 - 15:30

26 martie 2024, Chișinău – Ministerul Afacerilor Externe a găzduit ceremonia oficială dedicată aniversării a 30 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace. În cadrul evenimentului, a fost semnat timbrul aniversar ,,30 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace”, de către vicepremierul afacerilor externe, Mihai Popșoi, ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, șefa Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova, Michaela Guerard Šimák, administratorul interimar Î.S. Poșta Moldovei, Violeta Cojocaru.

În discursul său, șeful diplomației Mihai Popșoi a evidențiat rolul important al Alianței Nord-Atlantice în sprijinirea securității și dezvoltării Republicii Moldova. Acest sprijin s-a manifestat prin suportul politic consistent pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării, dar și prin cooperare practică, mai ales în consolidarea capacităților de apărare și reziliență.

Șefa Oficiului de Legătură NATO Michaela Guerard Šimák a remarcat importanța Oficiului de Legătură NATO, deschis în 2017 la Chișinău, în promovarea dialogului politic și cooperării practice, oferind consiliere cu privire la programele și activitățile NATO, și în creșterea conștientizării publicului despre Alianța Nord-Atlantică.

La rândul său, ministrul apărării Anatolie Nosatîi a prezentat o retrospectivă a trei decenii de cooperare între Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică, evidențiind proiectele de asistență care au contribuit la modernizarea și democratizarea Armatei Naționale, inclusiv cursuri de instruire, exerciții multinaționale și schimburi de expertiză.

La eveniment au participat ambasadorii statelor membre NATO acreditați la Chișinău.

Ceremonia poate fi accesată aici.

Video aniversar poate fi urmărit aici.

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda