Co-raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în vizită la ministerul de externe: „Autoritățile sunt pe deplin angajate în realizarea obligațiunilor asumate în cadrul Consiliul Europei, în special în accelerarea reformei justiției”

Publicat:Thu, 14/10/2021 - 16:35

14 octombrie 2021, Chișinău – Secretarul de stat Vladimir Cuc i-a primit la ministerul de externe pe co-raportorii pentru Republica Moldova a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pierre-Alain Fridez  și Inese Lībiņa-Egnere, aflați într-o vizită de documentare în țara noastră.

Oficialii au discutat despre ultimele evoluții în ce privește consolidarea instituțiilor democratice și a statului de drept, fiind evidențiată importanță asistenței Consiliului Europei oferită inclusiv în cadrul implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2021 – 2024.

Secretarul de stat Vladimir Cuc a reconfirmat angajamentul autorităților privind accelerarea reformei justiției și combaterea corupției.

„Rămâne esențială expertiza Grupului de lucru ad-hoc al Consiliului Europei privind reforma justiției care vor efectua o nouă vizită la Chișinău în perioada 19 – 21 octombrie 2021” – a menționat în acest context secretarul de stat Vladimir Cuc.

Totodată, oficialii au efectuat un schimb de opinii privind reglementarea conflictului transnistrean, fiind menționată îngrijorarea existentă în ceea ce privește situația drepturilor omului în regiune, inclusiv prin prisma hotărârilor CEDO.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda