Consultări cu viceministrul de externe al Georgiei Teimuraz Janjalia

Publicat:Thu, 13/01/2022 - 17:37

13 ianuarie 2022, Chișinău – Secretarii de stat Ruslan Bolbocean și Vladimir Cuc au avut o discuție online cu viceministrul afacerilor externe al Georgiei Teimuraz Janjalia, în cadrul căreia a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda moldo-georgiană.

Confirmând disponibilitatea ambelor țări pentru activizarea dialogului politic, intensificarea cooperării comercial-economice, promovarea legăturilor cultural-umanitare, oficialii au discutat despre o serie de acțiuni bilaterale propuse spre realizare, inclusiv în contextul marcării în anul curent a celei de-a 30-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Georgia.

Un alt subiect l-a constituit cooperarea ambelor state în sfera realizării agendei de integrare europeană. Interlocutorii au acordat atenție deosebită continuării cooperării în formatul Trio Asociat și valorificării rezultatelor Summitului Parteneriatului Estic, în mod special pe filiera avansării dialogului politic și sectorial cu Uniunea Europeană. 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda