A A A

Consultări moldo-britanice privind acordul bilateral de parteneriat, comerţ şi cooperare

Publicat:Tue, 16/07/2019 - 18:40

16 iulie, Londra – Consolidarea relaţiilor politico-diplomatice, comercial-economice şi sectoriale dintre Chişinău şi Londra au fost discutate la o nouă rundă de consultări pe marginea acordului bilateral de parteneriat, comerţ şi cooperare cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în contextul în care această ţară urmează să părăsească Uniunea Europeană. Din partea Republicii Moldova la aceste consultări a participat secretarul de stat al MAEIE, Tatiana Molcean.
 
Discuţiile de la Londra au vizat o serie de subiecte importante în dialogul moldo-britanic pe dimensiunea politico-diplomatică, comercial-economică şi sectorială, în contextul în care Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord urmează să părăsească Uniunea Europeană. Delegaţiile au reafirmat interesul de a aprofunda în continuare relaţia multidimensională dintre Republica Moldova şi Regatul Unit, având la bază un cadru bilateral solid care va permite definirea unor noi priorităţi de cooperare spre beneficiul ambelor ţări. 

Menţinerea unui dialog constant cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este o prioritate pentru Republica Moldova, în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru consolidarea relaţiilor moldo-britanice după încheierea Brexit-ului.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda