Consultările politice interministeriale moldo-portugheze

Publicat:Fri, 23/10/2020 - 18:52

23 octombrie 2020, Lisabona – Dumitru Socolan, secretar de stat și Madalena Fischer, director politic în cadrul Ministerului de externe al Portugaliei au desfășurat următoarea rundă a consultărilor politice bilaterale între diplomațiile celor două state. 

În cadrul reuniunii, delegațiile celor două ministere de externe au evaluat situația actuală și au convenit asupra obiectivelor pentru perioada următoare în relațiile bilaterale, accentul fiind plasat pe dialogul multidimensional politic, bilateral și în cadrul interacțiunii cu UE, cooperarea comercial-economică și sectorială, consolidarea cadrului juridic moldo-portughez. Diplomații au convenit să contribuie la extinderea și dinamizarea relațiilor moldo-portugheze în domeniile securității publice, apărării, agriculturii, mediului, culturii, educației și științei.

Au fost abordate subiecte de interes reciproc vizând interacțiunea celor două state în cadrul organizațiilor internaționale. Dumitru Socolan și Madalena Fischer au efectuat un vast schimb de opinii pe marginea subiectelor actuale ale agendei internaționale, în special legate de securitatea regională, inclusiv în contextul procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Oficialii au menționat rolul comunității moldovenilor din Portugalia, subliniind că aduce o contribuție cu valoare adăugată dezvoltării societății portugheze și a relațiilor bilaterale.

A fost exprimată convingerea că organizarea sistematică a consultărilor politice contribuie semnificativ la dinamizarea relațiilor bilaterale pe întreg spectrul de interese comune.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda