Consultările secretarului de stat Stela Leucă cu omologul sloven, Marko Štucin

Publicat:Fri, 17/11/2023 - 09:41

17 noiembrie 2023, Chișinău - La Chișinău a avut loc o rundă de consultări moldo-slovene, ale secretarei de stat Stela Leucă cu secretarul de stat pentru afaceri europene, drept internațional și protejarea intereselor din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovenia, Marko Štucin. Diplomații s-au referit la recomandarea Comisiei Europene din 8 noiembrie 2023, legată de lansarea negocierilor de aderare cu Republica Moldova, Ucraina, Bosnia și Herțegovina, evidențiind importanța acestei decizii pentru parcursul european al celor trei țări.

Stela Leucă a vorbit despre progresul semnificativ înregistrat de către Republica Moldova în implementarea recomandărilor Comisiei Europene, evocând speranța că angajamentul ferm pe agenda de reforme va contribui la o decizie pozitivă în cadrul Consiliului European privind lansarea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.

Interlocutorii au efectuat un schimb de viziuni și opinii asupra procesului de reformă și extindere a Uniunii Europene, trecând în revistă evoluțiile economice și de securitate din regiune.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda