Convorbirea telefonică a ministrului de externe Aureliu Ciocoi cu omologul său ungar Péter Szijjártó

Publicat:Thu, 26/11/2020 - 16:55

26 noiembrie 2020, Chișinău – Ministrul afacerilor externe şi integrării europene Aureliu Ciocoi a purtat o convorbire telefonică cu Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe şi comerţului al Ungariei. Miniștrii de externe au evidențiat caracterul privilegiat al relațiilor moldo-ungare, reflectat prin multiple inițiative desfășurate în cadru bilateral, precum şi prin interesele comune care apropie pozițiile ambelor părți pe un șir de subiecte de ordin regional și internațional.

Cei doi miniștri au menționat angajamentul comun pentru consolidarea Parteneriatului strategic moldo-ungar și au reconfirmat dorinţa de aprofundare şi extindere a dialogului politico-diplomatic, comercial-economic şi sectorial, având la bază înțelegerile stabilite anterior în cadrul vizitelor la Chișinău și Budapesta din anul curent a șefilor celor două diplomații.

În cadrul discuției, Péter Szijjártó a reiterat sprijinul Ungariei pentru agenda europeană a țării, inclusiv susținerea inițiativelor în cadru Parteneriatul Estic și sprijinirea consecventă a autorităților de la Chișinău în lupta cu pandemia COVID-19.

La rândul său, Aureliu Ciocoi a exprimat gratitudine autorităților de la Budapesta pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, dar și în promovarea şi implementarea obiectivelor de modernizare a țării noastre, lansând oficialului maghiar o invitație să efectueze o vizită în țara noastră, invitație acceptată.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda