A A A

Convorbirea telefonică a ministrului de externe Oleg Țulea cu omologul suedez Ann Linde

Publicat:Fri, 27/03/2020 - 16:15

27 martie 2020, Chișinău - Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Oleg Tulea a avut astăzi o convorbire telefonică cu Ministrul Afacerilor Externe al Suediei, Ann Linde.

Cei doi miniștri au discutat despre situația actuală din cele două țări cauzată de coronavirus, importanța colaborării și implementării unor măsuri comune pentru gestionarea crizei și contracararea efectelor nefaste ale pandemiei, acordarea asistenței reciproce și soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii moldoveni și suedezi în legătură cu restricţionarea circulației internaționale.

Totodată, interlocutorii au abordat  aspecte ce țin de intensificarea colaborării bilaterale pe diverse paliere, inclusiv prin continuarea și extinderea proiectelor de asistență și a suportului tehnic și financiar suedez în domenii prioritare pentru Republica Moldova, precum dezvoltarea economiei de piață, consolidarea democrației, drepturilor omului și statului de drept, reducerea schimbărilor climatice și altele.

În cadrul dialogului, Ministrul Oleg Țulea a reiterat angajamentul autorităţilor Republicii Moldova în implementarea procesului complex de reforme interne, în special în domeniul justiţiei, relaţiilor cu mass-media şi societatea civilă, exprimându-și încrederea în dinamizarea dialogului Republica Moldova-UE. La rândul său, Ministrul Ann Linde a reconfirmat deschiderea țării sale de a sprijini în continuare Republica Moldova în eforturile de integrare europeană.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda