Convorbirea telefonică a ministrului Nicu Popescu cu omologul danez Jeppe Kofod

Publicat:Tue, 21/06/2022 - 09:13

21 iunie 2022, Chișinău – Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat telefonic cu ministrul afacerilor externe al Regatului Danemarcei Jeppe Kofod.

Subiectul principal al discuției l-a constituit agenda de integrare europeană a țării noastre în contextul Consiliului Uniunii Europene din 23 – 24 iunie și examinarea în cadrul acestuia a subiectului oportunității acordării Moldovei a statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană.

„Am exprimat recunoștință pentru susținerea de către Danemarca a Opiniei Comisiei Europene de a ne acorda acest statut. Sprijinul fiecărui stat membru al UE este crucial în această perioadă și depunem eforturi diplomatice împreună cu echipa de la Președinție, Guvern și Parlament.” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Șefii celor două diplomații s-au referit și la agenda de reforme și cooperarea cu Danemarca în plan bilateral. În context, oficialul moldovean a subliniat că dezvoltarea europeană a Republicii Moldova înseamnă mai multe inițiative și proiecte implementate în cooperare cu statele membre în beneficiul cetățenilor noștri.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda