A A A

Convorbirea telefonică a ministrului Oleg Țulea cu omologul suedez Ann Linde

Publicat:Thu, 17/09/2020 - 09:22

17 septembrie 2020, Chișinău - Preluarea de către Suedia a președinției în exercițiu la OSCE și prioritățile acesteia, aspecte legate de situația din regiune, precum și evoluțiile în procesul de soluționare a conflictului transnistrean au fost subiectele discutate de către ministrul afacerilor externe și integrării europene Oleg Țulea cu ministrul afacerilor externe al Regatului Suediei, Ann Linde.

Oficialii au făcut un schimb amplu de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate de pe agenda OSCE, o atenție aparte fiind acordată priorităților viitoarei președinții în exercițiu.

Salutând angajamentul Suediei de a centra eforturile asupra problematicii soluționării pașnice a conflictelor din spațiul OSCE, șeful diplomației moldovenești a evidențiat rolul OSCE în calitate sa de partener-cheie pentru Republica Moldova în soluționarea conflictului transnistrean, dar şi în oferirea asistenței şi expertizei necesare autorităților moldovenești privind aspectele legate de drepturile omului, statul de drept şi societatea civilă.

Discutând despre evoluțiile curente în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, ministrul Oleg Țulea a reiterat îngrijorările Chișinăului legate de situația alarmantă a drepturilor omului în regiunea transnistreană și a accentuat necesitatea de a restabili în mod deplin şi efectiv libera circulație pentru toate categoriile de persoane din regiune. 

La final, Oleg Țulea a adresat omologului său suedez o invitaţie de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova, invitația fiind acceptată de ministrul Ann Linde.

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda