A A A

Cooperarea moldo-finlandeză discutată de Ministrul Aureliu Ciocoi cu ambasadorul Marjut Akola

Publicat:Mon, 10/02/2020 - 18:55

10 februarie 2020, Chișinău – Amplificarea cooperării bilaterale dintre Republica Moldova și Finlanda, precum și subiectele de pe agenda de integrare europeană a țării noastre au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, cu Marjut Akola, ambasadorul Finlandei în Republica Moldova, cu reședința la București.

Interlocutorii au evocat eforturile consecvente ale ambelor state în promovarea relaţiilor bilaterale şi au punctat agenda acțiunilor prioritare pentru aprofundarea acestora, inclusiv prin intensificarea dialogului politico-diplomatic, a diversificării cooperării sectoriale, asistenței pentru dezvoltare și dinamizării schimburilor comerciale între cele două țări. În context, s-a convenit organizarea următoarei runde a Consultărilor politice la nivel de Secretari de stat, la Helsinki, pe parcursul anului curent.

Ambasadorul Marjut Akola a reiterat disponibilitatea Finlandei de a susține în continuare Republica Moldova în implementarea agendei de reforme, în particular în domeniul independenței justiției, şi a obiectivelor de integrare europeană.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda