A A A

Daniela Morari a participat la Conferința Adunării Baltice dedicată Parteneriatului Estic

Publicat:Fri, 31/05/2019 - 12:00

31 mai 2019, Vilnius – Secretarul de stat Daniela Morari a ţinut un discurs la Conferința Adunării Baltice dedicată Parteneriatului Estic, cu genericul ”Putem noi livra? Stabilirea cursului nostru pentru următorii 10 ani”. 

În cadrul panelului denumit “Oportunitățile de oferire a perspectivei europene celor trei state Asociate pe parcursul viitoarelor președinții a Poloniei, Letoniei şi Lituaniei la Consiliul UE în perioada 2025-2028” , Daniela Morari s-a referit la principalele rezultate şi lecţii învățate în implementarea PaE, prioritățile pentru viitor care ar trebui să fie luate în considerație în procesul de reflecție lansat recent de către UE,  necesitatea adresării dilemelor curente ale PaE, identificarea instrumentelor de suport, asistența şi expertiza în asigurarea reformelor în beneficiul cetățenilor, consolidarea cooperării în coeziune, precum şi oferirea unei viziuni pentru termen lung.

“Istoria a demonstrat că nici o țară nu a reuşit de una singură. Doar împreună putem să ne înțelegem mai bine realitățile, putem să identificăm modalități cum să lucrăm împreună, să facem paşi pentru a consolida încrederea, pentru a livra. Astfel, răspuns la întrebarea conferinței, dacă putem noi livra, ar fi că doar împreună vom reuşi. În acest context, vreau să vă asigur de angajamentul Republicii Moldova de a livra rezultate”, a conchis Daniela Morari.

Conferința a servit drept platformă necesară pentru schimbul de opinii și expertiză între factorii de decizie atât din UE, cât şi din statele PaE în vederea identificării cadrului necesar pentru oferirea unei perspective europene clare țărilor din cadrul Parteneriatului Estic într-un viitor previzibil.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda