Dialogul politic și cooperarea RM – SUA în domeniile securității și apărării, discutate la MAEIE

Publicat:Fri, 06/12/2019 - 19:18

6 decembrie 2019, Chișinău – Perspectivele cooperării moldo-americane în domenii prioritare precum implementarea reformelor democratice, securitatea și apărarea, cooperarea comercial-economică au fost discutate de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat SUA, George P. Kent, aflat într-o vizită la Chișinău.

Șeful diplomației moldovenești a reiterat angajamentul Guvernului de a continua reformele democratice şi edificarea statului de drept conform prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană în beneficiul tuturor cetățenilor țării.

Ministrul Ciocoi a apreciat sprijinul oferit de SUA pentru procesele democratice din Republica Moldova, evidențiind rezultatele unor proiecte implementate pe parcursul ultimilor ani. El a accentuat interesul valorificării Dialogului Strategic cu SUA și extinderii domeniilor de cooperare dintre cele două țări.

Interlocutorii au efectuat, de asemenea, un schimb de opinii privind procesul de reglementare a conflictului transnistrean, securitatea energetică și situația regională.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda