A A A

Diplomații moldoveni solidari cu sistemul național de sănătate

Publicat:Fri, 11/09/2020 - 17:34

11 septembrie 2020, Chișinău – Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene exprimă solidaritate cu sistemul național de sănătate și a oferit cu titlu de donație 3100 unități cu echipament de protecție pentru personalul medical de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău, care este una dintre instituțiile medicale din prima linie în lupta cu pandemia COVID-19.

În cadrul unei ceremonii festive, secretarul de stat Gheorghe Leucă a menționat că „Suntem recunoscători Consulilor Onorifici ai Republicii Moldova peste hotare, care au răspuns apelului MAEIE și al misiunilor diplomatice și oficiilor consulare moldovenești peste hotarele țării, contribuind financiar la colectarea a 373 800 lei”.

La rândul său, dr. Mihail Ciocanu, director al Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău a comunicat că „Ajutorul din partea ministerului de externe este întotdeauna unul țintit. Această donație de 3100 de costume de protecție pentru medicii și asistenții medicali care activează în secțiile de reanimare COVID-19 și va fi suficient pentru o lună de activitate în tratamentul pacienților din cadrul instituției noastre medicale”.

Este cea de-a doua donație financiară directă a diplomației moldovene, în aprilie curent, personalul diplomatic a oferit voluntar salariul pentru o zi de muncă în sumă totală de 145 900 lei, care au fost transferați în contul bancar special deschis de către Ministerul Finanțelor destinat măsurilor de combatere a COVID-19 în Republica Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va continua să depună toate eforturile pentru a asista medicii moldoveni în lupta cu pandemia prin asigurarea unei comunicări active cu partenerii de dezvoltare asupra necesităților sistemului medical.

Materialul video de la ceremonia de donație poate fi urmărit pe pagina de Facebook a MAEIE.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda