Informații privind operarea zborurilor de tip charter (neregulate) după ridicarea stării de urgență în Republica Moldova

Publicat:Tue, 26/05/2020 - 18:08

26 mai 2020, Chișinău - Suspendarea curselor aeriene regulate de pasageri se menţine pînă la data de 30 iunie 2020, potrivit Hotărîrii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

În această perioadă, la solicitarea operatorilor aerieni și în conformitate cu prevederile Reglementărilor Aeronautice Civile (RAC-AZ), autorizarea zborurilor neregulate și a curselor charter ocazionale, sunt emise de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova.

În scopul prevenirii răspândirii informațiilor eronate și a escrocheriilor din mediul online, recomandăm cetățenilor să verifice pe site-ul www.caa.md dacă cursa respectivă a fost autorizată.

Totodată, informăm că procedura de repatriere a cetățenilor aplicată pe perioada stării de urgență, în baza listelor de repatriere întocmite de Misiunile Diplomatice și Oficiile Consulare ale Republicii Moldova peste hotare și coordonată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, nu mai este valabilă.

Pentru mai multe detalii privind cursele charter aprobate pentru perioada 29 mai – 16 iunie, recomandăm solicitarea informației de la companiile aeriene care vor opera zborurile; „Air Moldova” S.R.L și „Fly One” S.R.L.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda