A A A

Institutul Diplomatic al MAEIE a semnat un memorandum de cooperare cu Universitatea de Stat din Moldova

Publicat:Tue, 18/06/2019 - 13:25

18 iunie 2019, Chișinău – Schimbul de expertiză pe subiecte de politică externă, editarea de publicații ştiinţifice şi analitice, participarea reciprocă în cadrul evenimentelor de politică externă şi multe alte acţiuni comune vor fi posibile datorită semnării Memorandumul de Înţelegere dintre Institutul Diplomatic al MAEIE şi Universitatea de Stat din Moldova.

În discursul său, prilejuit evenimentului, directorul Institutului Diplomatic, Victor Țvircun, a menționat că se depun eforturi pentru inițierea unei cooperări mai largi cu mai multe state în privința schimbului de experiență și a preluării celor mai bune practici în materie de pregătire a cadrelor diplomatice, cooperării în domeniul pregătirii și perfecționării profesionale a diplomaților, precum și încurajării schimbului de experiență și a cooperării la nivel instituțional și educațional.

La rândul său, rectorul USM, Gheorghe Ciocanu, s-a arătat ferm convins că datorită colaborării dintre aceste instituții va aduce un plus de valoare diplomaţiei Republicii Moldova prin consolidarea eforturilor comune pentru pregătirea diplomaților de carieră cât și a proiectelor.

La momentul de faţă, Institutul Diplomatic al MAEIE are semnate patru memorandumuri de înţelegere cu instituţii omoloage din Republica Bulgaria, Ungaria, Republica Azerbaidjan şi Ucraina. Universitatea de Stat din Moldova este primul partener național cu care Institutul Diplomatic semnează un asemenea document de colaborare. 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda