A A A

Întrevederea Ministrului Aureliu Ciocoi cu Ministrul Cooperării Internaţionale pentru Dezvoltare al Suediei, Peter Eriksson

Publicat:Tue, 11/02/2020 - 15:27

11 februarie 2020 - Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Ministrul Cooperării Internaţionale pentru Dezvoltare al Suediei, Peter Eriksson, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 9-12 februarie curent.

Subiectul de bază al discuţiilor celor doi oficiali l-a constituit cooperarea pentru dezvoltare moldo-suedeză şi proiectele implementare în Republica Moldova cu asistența suedeză prin intermediul Agenţiei pentru Cooperare Internațională pentru Dezvoltare.

Șeful diplomației moldovenești a mulţumit interlocutorului pentru asistenţa acordată de Suedia țării noastre în cadrul programelor de cooperare ce au drept scop integrarea economica progresivă în UE şi dezvoltarea economiei de piaţă, consolidarea democrației şi drepturile omului, precum şi în domeniul schimbărilor climatice şi protecţiei mediului. Actualmente sunt în derulare 32 de proiecte în baza Strategiei de cooperare în domeniul Reformelor în Europa de Est, Balcanii de Vest şi Turcia  pentru anii 2014-2020, Suedia aflându-se în topul donatorilor Republicii Moldova, cu o contribuție anuală de circa 12 milioane Euro.

Ministrul Eriksson a ţinut să evidenţieze că Suedia susţine ferm parcursul european al Republicii Moldova și va continua să acorde asistență financiară pentru implementarea reformelor în baza Acordului de Asociere.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda