Întrevederea Ministrului Aureliu Ciocoi cu reprezentanții proiectului German Economic Team

Publicat:Tue, 11/02/2020 - 19:46

11 februarie 2020, Chișinău – Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi a discutat cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger și conducătorul echipei de consultanță German Economic Team (GET) Dr. Ricardo Giucci, proiectele de asistență implementate în Republica Moldova.

Ministrul Aureliu Ciocoi a salutat oferirea suportului guvernului Republicii Moldova prin consultanță GET în domeniile dezvoltării economice și reformelor. Domeniile de consultanță ale GET Moldova sunt: analiza macroeconomică, dezvoltarea sectorului privat, dezvoltarea sectorului energetic, dezvoltarea pieței financiare. Un domeniu important de consultanță se referă la cotele tarifare la comerțul dintre Republica Moldova și UE în contextul DCFTA și analiza comparativă a implementării DCFTA în Moldova, Ucraina și Georgia. La fel, în cooperare cu Asociația Businessului European, GET a elaborat un studiu de politică în vederea consolidării climatului investițional din Republica Moldova.

Totodată, GET Moldova este implicat în consolidarea cooperării economice moldo-germane, fiind punctul de contact și furnizare de cunoștințe și informații detaliate despre situația economică din Moldova către guvernul german, companiile germane și alte organizații germane.

German Economic Team Moldova (GET Moldova) este un proiect inițiat în anul 2010 de către Ministerul Federal al Economiei și Energiei din Germania, în comun cu centrul independent german de consultanță în domeniul politicilor economice, Berlin Economics.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda