Întrevederea ministrului de externe Aureliu Ciocoi cu Steven Fisher, ambasadorul britanic în Republica Moldova

Publicat:Fri, 30/04/2021 - 18:18

30 aprilie 2021, Chișinău – Ministrul interimar al afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi, l-a primit pe Steven Fisher, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Chișinău.

Discuțiile s-au axat pe raporturile moldo-britanice urmare a semnării Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare între cele două state, precum și pe apropiata vizită în Republica Moldova a secretarului de stat pentru Vecinătatea Europeană și Americi de la Ministerul Afacerilor Externe și Dezvoltării de la Londra, preconizată pentru prima jumătate a lunii mai.

Interlocutorii au pledat pentru aprofundarea dialogului politic la nivel înalt, continuarea colaborării eficiente în cadrul organizațiilor internaționale, diversificarea circuitului comercial-economic și extinderea cooperării bilaterale în mai multe domenii.

De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea situației social-politice actuale din Republica Moldova și problematica conflictului transnistrean.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda