Întrevederea ministrului interimar al afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi cu Ghada Wally, director executiv al Oficiului ONU la Viena

Publicat:Tue, 27/04/2021 - 13:11

27 aprilie 2011, Viena – Cooperarea Republicii Moldova pe linia multilaterală cu Oficiul Națiunilor Unite pentru Stupefiante și Criminalitate (UNODC) a fost subiectul discuției ministrului de externe Aureliu Ciocoi și Ghada Wally, director executiv al Oficiului ONU la Viena, director general al UNODC. Oficialii au abordat tema promovării proiectelor în domeniul combaterii crimei organizate, recuperarea bunurilor infracționale, lupta cu corupția, combaterea traficului de droguri și identificarea celor mai bune practici în domeniul luptei cu flagelul traficului de ființe umane.

Aureliu Ciocoi a menționat că Republica Moldova participă deplin la Mecanismul de revizuire a punerii în aplicare a Convenției Națiunilor Unite împotriva criminalității transnaționale organizate și a protocoalelor la aceasta, fiind responsabilă de monitorizarea implementării convenției. De asemenea, șeful Executivului a punctat că unul din cele mai importante proiecte implementate de organizația specializată a fost Programul de control al containerelor, a cărui extindere pentru Republica Moldova a reprezentat o importanţă deosebită în contextul dezvoltării Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti şi a sporirii numărului de operaţiuni de import, export şi tranzit de mărfuri în containere.

La rândul său, Ghada Wally a evidențiat că UNODC va acorda în continuare expertiza în domeniul controlului drogurilor, al prevenirii criminalității și al terorismului, într-o manieră integrată și va susține eforturile autorităților din Republica Moldova în promovarea inițiativelor naționale și internaționale.

Notă: UNODC a fost creat în forma sa actuală în octombrie 2002, având responsabilitatea implementării programelor ONU în domeniu. Cooperarea Republicii Moldova cu UNODC este realizată de Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Vamal și agențiile specializate.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda