Întrevederea ministrului Nicu Popescu cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch

Publicat:Thu, 05/09/2019 - 17:29

5 septembrie 2019, Chişinău – Necesitatea retragerii depline şi necondiţionate de pe teritoriul Republicii Moldova a trupelor militare ruse şi a muniţiilor stocate în depozitele din Cobasna rămâne prioritară pentru Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu,  în cadrul întrevederii cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii privind evoluţiile în procesul de reglementare transnistreană şi a măsurilor ce urmează a fi întreprinse în viitorul apropiat.

Ministrul Nicu Popescu a subliniat că retragerea deplină şi necondiţionată de pe teritoriul Republicii Moldova a trupelor militare ruse şi a muniţiilor stocate în depozitele din Cobasna rămâne prioritară pentru Republica Moldova.

De asemenea interlocutorii au fost solidari în faptul că procesul de utilizare/distrugere a muniţiilor depozitate la Cobasna trebuie să aibă loc sub supravegherea internaţională a  OSCE pentru maximă transparenţă şi finalitate, precum şi cu implicarea actorilor din formatul 5+2.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda