A A A

Întrevederea Ministrului Oleg Țulea cu Ambasadorul Poloniei, Bartłomiej Zdaniuk

Publicat:Tue, 19/05/2020 - 17:04

19 mai 2020, Chișinău - Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Oleg Țulea a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk.

În cadrul întrevederii a fost exprimată satisfacţia reciprocă pentru relaţiile strânse de cooperare dintre Republica Moldova şi Polonia, fiind apreciat nivelul înalt a dialogului politic bilateral.

Cei doi oficiali au abordat aspecte cu privire la situația actuală cauzată de COVID-19 și setul de măsuri epidemiologice întreprinse de ambele țări. În context, Ministrul Țulea a adresat mulţumiri pentru reacția promptă a Poloniei la solicitarea țării noastre de asistență în lupta cu pandemia, precum și pentru susținerea acordată instituțiilor medico-sanitare naționale, inclusiv livrarea echipamentelor și consumabilelor sistemului medical din Republica Moldova.

Totodată, convorbirea s-a axat asupra stadiului și posibilităților de dezvoltare a dialogului politic bilateral, inclusiv la nivel economic și sectorial. Interlocutorii au reiterat importanța intensificării cooperării comercial-economice dintre ambele state, precum şi a stimulării, în continuare, a investiţiilor poloneze în Republica Moldova.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda