A A A

Întrevederea ministrului Oleg Țulea cu Jean Asselborn, ministru al afacerilor externe și europene al Marelui Ducat de Luxemburg

Publicat:Fri, 11/09/2020 - 15:26

11 septembrie 2020, Luxemburg - Ministrul Oleg Țulea a avut o întrevedere cu Jean Asselborn, ministru al afacerilor externe și europene al Marelui Ducat de Luxemburg. Cei doi oficiali au abordat subiectele de actualitate ale dialogului politic bilateral și au concretizat acțiunile de viitor în colaborarea celor două diplomații pe filiera multilaterală în cadrul structurilor regionale și internaționale: ONU, OSCE și Consiliul Europei.

Miniștrii au convenit asupra consolidării dimensiunii economice și comerciale a relațiilor bilaterale, fiind lansată invitația pentru companiile luxemburgheze să investească în țara noastră.

Oleg Țulea și Jean Asselborn au mai discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova, partea luxemburgheză sprijinind eforturile autorităților în realizarea reformelor conform prevederilor Acordului de Asociere și prin valorificarea deplină a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană.

Șeful diplomației moldovene a adus mulțumiri interlocutorului luxemburghez pentru susținerea acordată țării noastre, inclusiv pentru realizarea unui șir de proiecte sociale implementate prin programele de asistență tehnică.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda