Întrevederea secretarului de stat al MAEIE Ruslan Bolbocean cu reprezentantul Alianței Nord-Atlantice

Publicat:Wed, 13/07/2022 - 14:00

13 iulie 2022, Chișinău - Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere cu Burcu San, adjunctul asistentului secretarului general NATO. Vizita reprezentantului Alianței la Chișinău se înscrie în calendarul dialogului anual tradițional pe care îl au ambele părți cu privire la implementarea unor programe de cooperare bilaterală.

Secretarul de stat a trecut în revistă prioritățile curente ale autorităților Republicii Moldova, evidențiind în special avansarea procesului de integrare europeană a țării, reforma justiției, combaterea corupției, gestionarea subiectelor de securitate și provocărilor de ordin social-economic. Reformarea și modernizarea sectorului de securitate și apărare în conformitate cu cerințele mediului actual de securitate la fel rămâne un obiectiv important. În context, a fost subliniată importanța avansării cooperării bilaterale în cadrul programelor NATO.

Oficialul NATO a reconfirmat sprijinul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind reiterată susținerea organizației pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate al ţării. De asemenea, a fost exprimată disponibilitatea Alianței de a sprijini în continuare procesele de reformare și modernizare din Republica Moldova, în baza solicitărilor autorităților de la Chișinău.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda