A A A

Întrevederea secretarului de stat Dumitru Socolan cu ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff

Publicat:Tue, 04/02/2020 - 18:14

4 februarie 2020, Chișinău – Principalele evenimente care au marcat relațiile bilaterale moldo-franceze pe parcursul anului 2019, dar și trasarea priorităților pentru 2020 au fost abordate în cadrul întrevederii secretarului de stat Dumitru Socolan cu ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff.

Discuțiile au vizat acțiunile demarate de autoritățile ambelor state în vederea implementării înțelegerilor convenite în cadrul întrevederilor de nivel înalt, în special în ce privește negocierea și semnarea Convenției privind evitarea dublei impuneri și implementarea proiectului de renovare a tronsonului de cale ferată Chișinău-Ungheni. În acest sens, a fost salutată realizarea vizitelor experților francezi pentru evaluarea lucrărilor ce urmează a fi efectuate de către companiile franceze pe porțiunea de cale ferată în cauză, precum și importanța acordului fiscal pentru atragerea investițiilor franceze în Republica Moldova.

Interlocutorii au efectuat, de asemenea, un schimb de opinii privind principalele domenii în care Franța oferă asistență Republicii Moldova pentru implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și necesitatea valorificării acesteia spre beneficiul cetățenilor.

În vederea aprofundării dialogului moldo-francez pe dimensiunea politică, comercial-economică, culturală și educațională, atât la nivel bilateral, cât și multilateral, a fost convenită organizarea, pe parcursul anului 2020, a unei noi runde de consultări politice la nivelul ministerelor de externe.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda