Întrevederea secretarului de stat Dumitru Socolan cu Kęstutis Kudzmanas, ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova

Publicat:Thu, 14/01/2021 - 12:17

14 ianuarie 2021, Chișinău – Perspectivele de intensificare a cooperării moldo-lituaniene, agenda europeană a Moldovei, colaborarea în cadrul organizațiilor internaționale, situația pandemică din ambele state și în lume, precum și alte aspecte de interes bilateral, au figurat pe agenda discuției secretarului de stat Dumitru Socolan cu Kęstutis Kudzmanas, ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova.

Interlocutorii au calificat drept foarte dinamice raporturile moldo-lituaniene, cu posibilități de extindere a spectrului domeniilor de conlucrare, pledându-se în mod special pentru intensificarea schimburilor comercial-economice între cele două țări.

Oficialii au reiterat rolul activ al Lituaniei de susținător consecvent al aspirațiilor europene și demersurilor respective ale Moldovei în UE, lucru demonstrat de nenumărate ori pe parcursul anilor de autoritățile de la Vilnius.

În cadrul discuției a fost efectuat un amplu schimb de opinii pe marginea unor chestiuni de actualitate de pe agenda organizațiilor internaționale, precum și a inițiativelor regionale, o atenție aparte fiind acordată promovării interacțiunii bilaterale eficiente și susținerii reciproce în cadrul acestora.

În contextul situației pandemice, diplomații au abordat subiecte legate de procesul de vaccinare lansat recent în mai multe țări, precum și modalitățile de accesare a vaccinului de către cele două state. Dumitru Socolan a adus mulțumiri pentru inițiativa recentă a Lituaniei, sprijinită de alte 12 state-membre UE, de a facilita accesul statelor Parteneriatului Estic la vaccinul anti-COVID-19.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda