Întrevederea secretarului de stat Ruslan Bolbocean cu Yurii Klymenko, reprezentantul special al Ucrainei pentru procesul de reglementare transnistreană

Publicat:Thu, 11/08/2022 - 17:25

11 august 2022, Chișinău – Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere la ministerul de externe cu Yurii Klymenko, reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii oficialii au făcut o evaluare a dinamicii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, urmare a agresiunii militare împotriva Ucrainei. La fel, interlocutorii au subliniat importanța menținerii păcii și stabilității pe ambele maluri ale râului Nistru.

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a reiterat poziția Republicii Moldova privind soluționarea pașnică, prin mijloace politice, a conflictului transnistrean în baza principiilor agreate în cadrul OSCE. 

De asemenea, interlocutorii au trecut în revistă evoluțiile în relațiile bilaterale moldo-ucrainene, fiind evidențiată intensitatea contactelor în vederea realizării diverselor proiecte de interes comun. 

Diplomatul moldovean a subliniat angajamentul autorităților Republicii Moldova de a continua acordarea asistenței și suportului umanitar poporului ucrainean.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda