Întrevederea secretarului general al Ministerului Afacerilor Externe, Mihai Mîțu cu ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu

Publicat:Tue, 20/02/2024 - 16:18

20 februarie 2024, Chișinău - Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Mihai Mîțu, a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu. Discuțiile s-au axat pe o serie de aspecte privind consolidarea cooperării bilaterale în domeniul consular.
 
Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu a exprimat disponibilitatea României de a oferi asistență Republicii Moldova prin realizarea unei evaluări de profil al domeniului consular și a subliniat deschiderea în a facilita transferul de expertiză românească pe acest palier.
 
Spectrul de asistență presupune implementarea standardelor Schengen, modernizarea,  digitalizarea și informatizarea serviciilor consulare, precum și consolidarea capacităților de gestionare a crizelor și situațiilor de urgență cu impact consular. De asemenea, s-a pus accent și pe îmbunătățirea comunicării publice cu privire la serviciile consulare oferite cetățenilor, dar și importanța profesionalizării continue a personalului consular.
 
Întâlnirea a confirmat interesul reciproc pentru consolidarea cooperării bilaterale în domeniul consular, în beneficiul directa al cetățenilor. Implementarea acțiunilor va contribui la îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor consulare oferite, precum și la sporirea gradului de protecție a drepturilor și intereselor cetățenilor moldoveni aflați în străinătate.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda