Întrevederea șefului diplomației moldovene Aureliu Ciocoi cu omologul muntenegrean, Đorđe Radulović

Publicat:Thu, 17/06/2021 - 18:25

17 iunie 2021, Antalya – Dinamizarea dialogului politic, intensificarea cooperării sectoriale, comercial-economice și a turismului, consolidarea bazei juridice a relațiilor bilaterale au constituit principalele subiecte ale discuției ministrului interimar al afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, cu omologul muntenegrean, Đorđe Radulović, în contextul participării la Summitul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP).

Discuțiile celor doi oficiali s-au axat pe cooperarea bilaterală și interacțiunea în cadrul forurilor regionale, fiind agreată intensificarea dialogului politico-diplomatic prin desfășurarea în timpul apropiat a consultărilor interministeriale. Ministrul Ciocoi a abordat, în contextul discuțiilor privind cooperarea în domeniul turismului, examinarea de către partea muntenegreană a recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare.

Aureliu Ciocoi și Đorđe Radulović au apreciat înalt cooperarea strânsă între Republica Moldova și Muntenegru în marja platformelor de cooperare regională, în particular în cadrul SEECP. 

Totodată, ministrul Aureliu Ciocoi, subliniind relevanța experienței Muntenegrului în negocierile de aderare la UE, a reiterat interesul Republicii Moldova pentru consolidarea cooperării în domeniul integrării europene, inclusiv prin organizarea consultărilor bilaterale.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda