Întrevederea vicepremierului Mihai Popșoi cu delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova

Publicat:Wed, 07/02/2024 - 14:47

7 februarie 2024, Chișinău – Ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalinina-Lukasevica, în contextul vizitei de documentare în Republica Moldova.

Ministrul Mihai Popșoi a punctat importanța dialogului constant între Republica Moldova și Consiliul Europei, transpunerea standardelor și recomandărilor structurilor organizației, în vederea implementării calitative a reformelor naționale lansate, care, la rândul lor, vor accelera încheierea cu succes a procedurii de monitorizare a Republicii Moldova de către APCE, contribuind astfel la procesul de integrare europeană a țării.

Delegația a salutat progresele înregistrate și eforturile depuse de autorități, în special în conjunctura provocărilor actuale. A fost exprimat interesul față de măsurile întreprinse în vederea prevenirii interferenței externe în următoarele alegeri în Republica Moldova.

Exercițiul din cadrul procesului de monitorizare a Republicii Moldova de APCE a prevăzut întrevederi cu mai multe autorități, fiind abordate subiecte ce țin de situația politică actuală, reforma electorală și alegerile din Republica Moldova, controlul parlamentar, reforma în domeniul justiției, independența și eficiența judiciară, evaluarea judecătorilor și combaterea corupției.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda