La Chișinău a fost prezentat Manualul de armonizare a legislației ca element cheie pentru succesul procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană

Publicat:Fri, 13/01/2023 - 08:30

13 ianuarie 2023, Chișinău – Secretatul de stat Vladimir Cuc a participat la evenimentul de lansare a „Manualului de armonizare a legislației ca element cheie pentru succesul procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană realizat în cadrul proiectului finanțat de UE „Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de asociere și consolidarea procesului de armonizare a legislației pentru Republica Moldova”.

La eveniment au mai participat Jānis Mazeiks, ambasadorul UE la Chișinău,  Adrian Băluțel, secretar de stat al Guvernului și Natalia Suceveanu, șefa Centrului de armonizare a legislației.

„Procesul de integrare europeană necesită o transpunere clară a proceselor – care astăzi sunt reflectate în această carte. Manualul va ghida funcționarii publici în transpunerea legislației europene.

De asemenea, împreună cu instituțiile naționale suntem în proces de creare a grupurilor de lucru sectoriale pentru fiecare capitol de aderare - acestea vor fi principalele structuri. Deci, avem o metodologie clară și vom crea structuri, în cooperare strânsă cu Cancelaria de Stat.” - a declarat Vladimir Cuc.

Autorii lucrării Primož Vehar și Vladimir Međak au prezentat manualul de armonizare a legislației ca element cheie pentru succesul procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană și au afirmat că edificarea unui stat de drept este un element important în procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda