La MAEIE a fost inaugurată o expoziție de covoare autentice basarabene

Publicat:Tue, 08/09/2020 - 10:26

8 septembrie 2020, Chișinău - Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește o expoziție de covoare autentice incluse în Lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității.

În contextul agendei de acțiuni privind celebrarea celei de a 29-a aniversări a Independenței Republicii Moldova dar și a Reuniunii de nivel înalt consacrată celebrării a 25 de ani a celei de a patra Conferințe mondiale privind femeile, în incinta ministerului a fost inaugurată o expoziție de covoare tradiționale.

Expoziția respectivă este organizată în colaborare cu reprezentanții Complexului de Meşteşuguri “Artă Rustică”, cu sprijinul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală și se va desfășura până pe data de 24 septembrie.

La evenimentul de lansare, au participat reprezentanții ministerului, meșterul popular Ecaterina Popescu, colecționarul și deținătorul recordului Guiness Petru Costin și maestrul în artă Mihai Potârniche.

În deschiderea evenimentului, ministrul Oleg Țulea a mulțumit corpului diplomatic pentru participare activă în cadrul proiectelor culturale desfășurate de către minister cu prilejul Zilei Independenței și Sărbătorii naționale „Limba noastră cea română”.

De asemenea, șeful diplomației moldovene a conferit brevetul „Meritul diplomatic” și diplome de onoare unor diplomați din cadrul ministerului și misiunilor diplomatice și oficiilor consulare peste hotarele țării, pentru merite profesionale în perioada de la începutul crizei pandemice.

Înregistrarea video de la eveniment poate fi urmărită AICI.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda