MAEIE a găzduit cea de-a cincea videoconferință a șefilor misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în străinătate având în calitate de invitat pe ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea

Publicat:Tue, 29/11/2022 - 18:12

29 noiembrie 2022, Chișinău - Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a desfășurat cea de-a cincea reuniune în cadrul platformei de comunicare și interacțiune între membrii guvernului Republicii Moldova și șefii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale țării noastre în străinătate.

În deschidere, secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a menționat utilitatea sesiunilor pentru trasarea obiectivelor strategice în domeniile sectoriale, agricultura și industria alimentară având un rol cheie în accesarea oportunităților bilaterale în beneficiul oamenilor de afaceri moldoveni și partenerii lor din străinătate.

Ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea a punctat că agricultura este un important sector iar statul este angajat să susțină dezvoltarea acestuia, inclusiv prin dezvoltare de parteneriate bilaterale și racordare la standardele UE.

De asemenea, oficialul a solicitat suportul instituțiilor serviciului diplomatic pentru sprijinirea agricultorilor moldoveni ca să poată accesa noi piețe de export și să-și consolideze competitivitatea în regiune, fiind exemplificată prin recentele eforturi comune pe piața egipteană și indiană pentru fructele moldovenești.

Diplomații țării noastre au participat la sesiunea de întrebări-răspunsuri, inclusiv fiind agreată dezvoltarea unor mecanisme prompte de comunicare între instituțiile de resort.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda