MAEIE a găzduit cea de-a șaptea videoconferință a ambasadorilor având în calitate de invitat pe Mircea Eșanu, directorul Agenției Servicii Publice

Publicat:Fri, 27/01/2023 - 11:25

27 ianuarie 2023, Chișinău - Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit cea de-a șaptea reuniune în cadrul platformei de comunicare și interacțiune între instituțiile publice și șefii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale țării noastre în străinătate. Invitatul celei de-a 7-a ediții a fost directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu. 

În debutul discuției, secretarul general al ministerului Mihai Mîțu a subliniat importanța unui nivel ridicat de cooperare interinstituțională pentru a debirocratiza procesul de prestare a serviciilor consulare și a sincroniza eforturile de integrare electronică a sistemelor informatice în intenția de digitalizare a serviciilor.

La rândul său, Mircea Eșanu a reiterat că instituția pe care o conduce are toată deschiderea în direcția avansării discuțiilor pe digitalizarea serviciilor consulare pentru cetățenii noștri din diasporă și a oferit exemple de soluții practice cum ar fi instrumentul MDelivery, care oferă posibilitatea livrării documentelor de identitate direct la domiciliu.

De asemenea, oficialul a remarcat că Mpay, care oferă o alternativă comodă de achitare online, sau pilotarea unui proiect în câteva misiuni din străinătate, care are sarcina să înlesnească procedura de perfectare a pașapoartelor, urmând ca treptat acest sistem să fie extins pentru toate misiunile diplomatice și consulare ale țării.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda