Măsurile anticriză discutate de ministrul Oleg Ţulea cu atașații Birourilor Comercial-Economice ale Republicii Moldova de peste hotare

Publicat:Mon, 13/04/2020 - 11:44

13 aprilie 2020, Chișinău – Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea a participat, vineri 10 aprilie, la o reuniune în sistem de videoconferință cu atașații Birourilor Comercial Economice (BCE) ale Republicii Moldova peste hotare. Reuniunea a fost prezidată de Ministrul Economiei si Infrastructurii, Sergiu Railean. 

Pe agenda reuniunii a fost subiectul implicării BCE-urilor în procesul de elaborare și implementare a setului de măsuri anti-criza si post-criză, în contextul actualei situații epidemiologice COVID-19.

Reprezentanţii birourilor comercial-economice au prezentat măsurile întreprinse de guvernele din străinătate în vederea diminuării impactului negativ al pandemiei asupra economiei naționale.

Ministrul Oleg Țulea a menționat importanţa eforturile atașaților din misiunile diplomatice în vederea identificării asistenței din partea autorităților si ofertelor producătorilor de echipamente speciale din țările de reședință, precum importanţa implicării în soluţionarea cazurilor de blocare a transportului de mărfuri.

Atașaților economici din cadrul  BCE-urilor li s-a atribuit sarcina de a prezenta propuneri de măsuri de redresare și relansare a exporturilor, în baza experienţei statelor de reşedinţă, precum şi furnizarea de informaţii despre tendinţele pieţelor ţintă, dar şi consolidarea eforturilor pentru atragerea investițiilor în economia Moldovei.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda