Ministrul Aureliu Ciocoi a avut o convorbire telefonică cu omologul turc, Mevlüt Çavuşoğlu

Publicat:Tue, 19/11/2019 - 20:18

19 noiembrie 2019, Chișinău - Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Aureliu Ciocoi, a avut  astăzi, o convorbire telefonică cu Ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu. Oficialul turc i-a adresat felicitări ministrului Ciocoi cu ocazia recentei numiri în funcție, urându-i succes în exercitarea activității sale.

Cei doi miniştri au discutat subiecte relevante de pe agenda cooperării moldo-turce, planurile impulsionării dialogului politic bilateral, inclusiv necesitatea continuării consultărilor inter-ministeriale la nivelul serviciilor diplomatice ale ambelor state, fiind subliniată importanța organizării primei ședințe a Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt în conformitate cu prevederile stipulate în Declarația de Cooperare Strategică între Republica Turcia și Republica Moldova. Totodată, a fost subliniat rolul important al identificării modalităților concrete de intensificare a relațiilor comercial-economice bilaterale. 

Șeful diplomației moldovenești, a apreciat ritmul ascendent de dezvoltare a relațiilor dintre cele două țări și a exprimat convingerea că dialogul bilateral va cunoaște și pe viitor o dezvoltare dinamică. În aceeași ordine de idei, Ministrul Ciocoi a lansat invitația către omologul turc de a efectua o vizită în Republica Moldova într-o perioada convenabilă interlocutorului.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda