Ministrul Aureliu Ciocoi a participat la deschiderea Forumului Regional de Securitate Cibernetică

Publicat:Tue, 19/11/2019 - 15:06

19 noiembrie 2019, Chișinău – Dialogul internațional și schimbul de bune practici în vederea consolidării rezilienței cibernetice drept componentă intrinsecă a securității naționale dar și importanța organizării unor astfel de evenimente și pe viitor au fost evocate de ministrul Aureliu Ciocoi în discursul său la deschiderea Forumului Regional de Securitate Cibernetică, în cadrul celei de-a VII-a ediții a evenimentului „Moldova Cyber Week 2019”.

Ministrul Ciocoi a remarcat emergența conceptului de diplomație cibernetică, în special rolul acesteia în contracararea amenințărilor și asigurarea unui spațiu cibernetic sigur. Totodată, a fost exprimat interesul alinierii Republicii Moldova la eforturile regionale și internaționale de consolidare a cadrului normativ și capacităților instituționale.

Șeful diplomației moldovenești a subliniat eforturile întreprinse de instituțiile guvernamentale din Republica Moldova, în vederea îmbunătățirii schimbului de informații între entități și consolidarea cadrului legal.

Forumul Regional de Securitate Cibernetică este un eveniment organizat de către Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, sub patronajul Guvernului, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul căruia se întrunesc experți din Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic în materie de securitate cibernetică.

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda