Ministrul Aureliu Ciocoi și ministrul lituanian Linas Linkevičius au discutat telefonic agenda bilaterală de cooperare

Publicat:Thu, 26/11/2020 - 16:37

26 noiembrie 2020, Chișinău – Miniștrii de externe Aureliu Ciocoi și Linas Linkevičius au purtat o convorbire telefonică asupra stadiului curent și perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale, agenda europeană a Republicii Moldova, colaborarea în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, precum și alte aspecte de actualitate ale agendei bilaterale moldo-lituaniene.

Omologii au apreciat nivelul avansat al dialogului politic și al cooperării sectoriale moldo-lituaniene, fiind de acord cu privire la importanța consolidării cooperării economice bilaterale. În mod particular, ministrul Aureliu Ciocoi a apreciat suportul personal al ministrului Linas Linkevičius pentru procesul de integrare europeană a țării noastre, precum și asistența generoasă oferită de partenerii lituanieni în adresa sistemului național de sănătate și orientată pentru depășirea consecințelor pandemiei COVID-19.

Șefii celor două diplomații au discutat aprofundat și despre evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, situaţia pe plan regional și internațional, precum și cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale. Totodată, diplomatul moldovean a invitat omologul său lituanian cu o vizită la Chișinău.

De asemenea, Aureliu Ciocoi și Linas Linkevičius au efectuat un schimb de opinii cu privire la  evoluțiile politice recente din ambele state, precum și despre procesul de formare a noului guvern în Lituania, urmare alegerilor parlamentare din luna octombrie curent.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda