A A A

Ministrul de externe Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu ambasadorul chinez Zhang Yinghong

Publicat:Fri, 07/02/2020 - 19:34

7 februarie 2020, Chișinău – Starea actuală a măsurilor de prevenire și control a răspândirii coronavirusului, precum și evoluția dialogului politic, completarea cadrului juridic bilateral existent și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale au fost discutate în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi cu ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a epidemiei de coronavirus. În context, ambasadorul chinez a subliniat că Guvernul de la Beijing întreprinde o serie de măsuri stricte pentru controlul și prevenirea răspândirii epidemiei atât în China, cât și pe plan internațional. La rândul său, ministrul moldovean a transmis omologului său un mesaj de susținere și solidaritate cu poporul chinez.

De asemenea, în cadrul discuției a fost reiterat interesul comun pentru avansarea dialogului politic între Republica Moldova și Republica Populară Chineză, completarea cadrului juridic bilateral, precum și intensificarea cooperării în cadrul organizațiilor internaționale.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda