Ministrul de externe Aureliu Ciocoi l-a primit pe Ambasadorul britanic Steven Fisher

Publicat:Wed, 11/12/2019 - 14:02

11 decembrie 2019, Chișinău - Aspecte ale dialogului moldo-britanic, cu accent pe aprofundarea dialogului politic la nivel înalt, diversificarea circuitului comercial-economic și consolidarea cooperării bilaterale în mai multe domenii au fost printre subiectele abordate în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova Steven Fisher.

În cadrul discuției, a fost evocată importanța continuării relaţiilor moldo-britanice post-Brexit prin negocierea Acordului de Parteneriat Politic şi Comerţ care va transpune prevederile Acordului de Asociere RM-UE ce se vor aplica bilateral şi vor include atât componenta politică, cât şi cea economică.

Ambasadorul Fisher a apreciat pozitiv evoluţia relaţiilor dinte cele două țări, remarcând intenția autorităților moldovenești de a continua reformele democratice și de a avansa pe calea integrării europene.

Interlocutorii au efectuat, de asemenea, un schimb de opinii privind cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale, procesul de reglementare a conflictului transnistrean, securitatea energetică și situația regională.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda